Zvědavec
Zvědavec
Novinky: Víte, že si můžete změnit barvu tohoto fóra? Klikněte na kterýkoliv barevný obdélníček v záhlaví pod "Celková doba přihlášení"

*
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?
04.07.09 02:24

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Stran: [1] 2 3 ... 23   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: PROČ TU KULÍSEK NENÍ VÍTÁN.  (Přečteno 35982 krát)
Mindy
Mazák

« kdy: 13.11.06 14:04 »

Wink Úvaha a stručný nástin pro nováčky, kteří případně tápou:

Zvědavec je soukromý webzin Vladimíra Stwory a je otevřen všem. Doslova. Během jeho téměř osmileté existence se v diskuzích k jednotlivým publikovaným článkům vystřídali desítky či spíše stovky čtenářů. No a mezi nimi i pár jedinců, kteří se objeví na každém velkém diskuzním webu a jsou doslova postrachem jejich provozovatelů.
Nejde o ideové odpůrce nebo běžné oponenty, ti jsou vítáni. Každá normální diskuze spočívá ve výměně rozdílných a někdy i zcela protichůdných názorů a bez nich funguje leda jako Schůze uličního výboru KSČ neblahé paměti.
V případě přispěvatelů, o kterých chci mluvit, jde o názory a postoje jen okrajově nebo spíš vůbec. Problém je v osobnostní struktuře těchto diskutujích a jednání, z ní vyplývající.
Konkrétně mluvím o pánech (dámách?...wow...):
Jan Kulísek alias leho alias ohel, pán píšíci pod nickem Mikin nebo kema , pán s nickem Ben Hur a pár dalších. působili na Zvědavci většinou dlouhodobě.
Všechny tyto pány ( možnost, že někdo z nich je dáma od této chvíle ignoruji...Smiley)spojuje, spíše než názorová shoda, typ osobnosti, které  dominuje představa o důležitosti a významu svých nositelů. Považují se za lidi důležité, nadmíru významné a odmítají akceptovat to, co lidé méně akcentovaní považují za normální.  Na životní nezdary reagují nepřiměřeně zlostnými reakcemi a extrapunitivností tedy nadměrnou potřebou trestat své okolí. Za životní nezdar, ač se to může zdát srandovní, považují například to, že je majitel  vyloučí z diskuze na svém internovém webu. Skutečnost, že když píší diskuzní příspěvky na soukromý web pod jiným než svým skutečným občanským jménem, odpovídá za obsah těchto příspěvků majitel nebo provozovatel webu, je nezajímá. Pokud majitel diskuzního webu vytvoří pravidla chování pro své diskutující hosty, odmítají je akceptovat buď úplně nebo zčasti nebo se domáhají jejich zrušení, protože je nadlimitně frustrují. Je jedno jestli se jedná o relativně rozumná pravidla - rozumný majitel nebo praštěná ( buzerující ) pravidla - majitel pošuk. Frustruje je jakékoliv omezení jejich "suverenity". Odmítají být normálními hosty. Chtějí být buď privilegovanými hosty, na něž se pravidla nevztahují nebo soukromý web tak nějak spoluvlastnit až "znárodnit". Víceméně se tahají s majitelem webu o moc.
Být omezován ve svém projevu to nemáme pochopitelně nikdo rád. Zralá nebo řekněme standartní osobnost je schopna svoje rozladění prožít a zpracovat relativně klidně. Bere to jako nepříjemné, někdy i nespravedlivé, ale akceptuje to. Buď se omezeními smíří nebo prostě odejde tam, kde se jí dýchá lépe.
Když omezíte osobnost typu Leho-mikin-ben ( zrušíte jim příspěvek, vyloučíte je z diskuze atd.), zraníte její pýchu a vybudíte jejich panovačnost natolik, že racionální zpracování situace, ustoupí mstivě-agresivnímu emocionálnímu kolapsu. Doslova. Ztratí soudnost a zábrany. Někteří sami sobě namlouvají, že bojují za něco vyššího a někteří ani to ne. Ti druzí alespoň tuší, že jen bohapustě zuří. Ve výsledku se oba subtypy chovají stejně. Běsní a sní o pomstě, kterou považují za spravedlivý trest.

Ze zraněné pýchy leha a spol. vznikl Nezvědavec. Jako pomsta Vladimíru Stworovi za to, že jeho tvůrce a pár dalších bylo vyloučeno z diskuze na Zvědavci.
Nezvědavec není ani ideový odpůrce ani  férový soupeř Zvědavce.
Je to místo, kde se pár nepříliš šťastně "namíchaných" osobností snaží, co jim síly stačí, ublížit svým "nepřátelům". Tedy zejména Vladimíru Stworovi a jeho rodině, Jiřímu Valtrovi, mě, lidem, co píší do diskuze na Zvědavci. Nepřáteli jsme proto, že  neuznáváme jejich "velikost" a " významnost. Nejprve byli  vyloučeni z diskuze a poté víceméně ignorováni. Neodpustitelná pohana pro "zajatce" své pýchy. 

Roll Eyes No a to je celé. O nic jiného dalšího tu nejde.
Alespoň já si to myslím. A doporučuji (výjimečně Smiley ) všem,  které to ještě zajímá,  přečtěte si diskuzi na Nezvědavci. Možná mi něco uniklo. Nerada tam chodím a moc se tam nezdržuji. Možná usilují ještě o něco jiného než pomstít se za svou "potupu" a trápit nás. Já jsem zatím viděla jen zlobu, zášť a nenávist. A to, že je vyjádřena s takovou dávkou primitivizmu a sprosťáctví, že je až komická, to zlepšuje jen malinko. Je to směšné, ale né veselé.

Embarrassed A proto tu Kulísek není vítán. A nikdo z nich. Kdo by stát o takovéto "hosty"...  Roll Eyes
Mindy.

Zaznamenáno
Vodník
Starý mazák

« Odpověď #1 kdy: 13.11.06 15:34 »

Nepatřím mezi nejfrekventnější návštěvníky Zvědavce a tak se musím přiznat, že mi dodnes uniká, proč byl ostrakizován leho. Asi jsem tam něco zmeškal. Byl jsem svědkem neobyčejně vtipných ale zároveň neobyčejně urážlivých útoků pana Táborského na jeho osobu a na jeho názory, které mi sice rovněž přišly jako směšná vládní propaganda, ale nešť, jsou to jeho názory a se směšností některých výroků třeba jinak o dobro usilujícího Zorby si nezadají (a Zorba právě tak nemůže být nařčen ze sprostoty nebo vulgárnosti). Rovněž na lehově webu patří lehovy komentáře k těm koherentnějším a slušnějším.

Co se týče Ben Hura a Brodánka, zde zcela souhlasím s Mindy: něco tak primitivně vulgárního a vztekle zahořklého se na netu hned tak nevidí.

Jinak se na lehově webu objevili i jiní ze Zvědavce vyhození výtečníci, kteří tam patrně cítí příslušnou resonanci. Svojí nenávistí k p.Stworovi se netají, ač mně i tento postoj zcela uniká: já se s p.Stworou v některých otázkách neshoduji zcela zásadně, nicméně mám pocit, že nesouhlas není a nemůže být překážkou inteligentní, ba i přátelské komunikaci.
Zaznamenáno
Antiseptik
Starý mazák

« Odpověď #2 kdy: 14.11.06 00:01 »

Byla by to dost katastrofa, kdybysme měli zde všichni stejné názory. Ovšem lidé jako Leho názory vlastně nemají, jim stačí si přečíst noviny a opakovat co si přečetli.
Zaznamenáno

Jenom proto že jsem paranoidní neznamená že po mě nejdou.
Nikl
Host
« Odpověď #3 kdy: 14.11.06 01:17 »

Ono take zalezi, ktere noviny a co tam pisi. Kdyz si prectete "cernou kroniku", tak k tomu se neda uz nic napsat. Hm
Zaznamenáno
Vodník
Starý mazák

« Odpověď #4 kdy: 14.11.06 02:06 »

Na lehově blogu mě (opět) napadl Brodánek. Považuje mě za jakéhosi Jardu Klause. Reaguji zde, neb na lehův blog nechodím. Brodánku, zeptejte se u vás na blogu udavače dr. Benwaye, který moje pravé jméno zveřejňoval na Sprše (a jeho klony to dodnes dělají na Neviditelném Psu), že žádný Jarda Klaus nejsem. Proti Židům nemám vůbec nic a mám mezi nimi pár přátel, to je ale nad Vaši rozlišovací schopnost, pro Vás holt zůstanu antisemitou jako všichni, kteří kritisují israelskou politiku, ať gójové nebo Židé... Sad
Zaznamenáno
Vodník
Starý mazák

« Odpověď #5 kdy: 14.11.06 02:09 »

Ovšem lidé jako Leho názory vlastně nemají, jim stačí si přečíst noviny a opakovat co si přečetli.
To je jedno, i to je "názor" - papouškování novin. Pokud se papouškuje slušně a neurážlivě, není důvod takového člověka blokovat, třebas si o něm myslíme, že je to vůl.
Zaznamenáno
lu-tze
Občanské sdružení
Starý mazák

Uvědomělý soudruh jako uvědomělý demokrat.

« Odpověď #6 kdy: 14.11.06 04:10 »

Mno, Zvedavec se bude stehovat, protoze jaksi narostl objem dat. Kdyz pan Stwora slusne pozadal pana Nohejla, ze publikuji prilis moc informaci, ktere se nekryji s editorovou predstavou o tomto webzinu, tak ten odesel. Upozornuju, ze pan Nohejl, co se tyce slusneho chovani k diskutujicim nemel a nema na Zvedavci konkurence, a to prestoze byl velmi hrube napadan, prave skupinou lidi, o ktere byla rec. A uz vubec nikdy by ho nenapadlo, napadat editora verejne na internetu, psat vyhruzne e-maily, podilet se na vyhruznych telefonatech, informovat o Zvedavci zamestnavatele editorovi zeny apod. Pan Nohejl je ze stare skoly a pro tuto skole je neco cemu se rika uroven naprosta samozrejmost. A ted pouze kratce k motivum. Jiste dosti skupinam lidi lezi Zvedavec a vubec racionalni svobodna diskuze nejenom na internetu v zaludku. Ja bych to videl tak, pokud i cennou a krasnou vec jakou muze byt treba pravda vymacham v hovnech, pak na prvni pohled nikdo neuvidi a neuciti nic jineho nez hovno. A pokud jde o pana Taborskeho bylo dobre si povsimnout, kdo je castovan jeho vulgarnimi sarkasmy. Pravda ja s velkou chuti ctu, kdyz se venuje ve svych prispevcich tematu diskuse. Mimochodem jak je rozdil mezi mnou a panem Taborskym, pominu-li, ze se mu nemohu rovnat rozsahem vedomosti ci jazykovym projevem. Mozna jsem vice diplomaticky a netlacim tolik na pilu, ale v zasadnim se na urcitou skupinu lidi, zcela jiste shodujeme.
Zaznamenáno

„Vyprdnoutsenaně, vyprdnoutsenato, vyprdnoutsenavšechno, tisíciletej brouk, kreveta a záprtek! Prdlajs, prdlajs, já jsem jim to říkal, vyprdnoutsenato! “
Mindy
Mazák

« Odpověď #7 kdy: 14.11.06 07:28 »

Na lehově blogu mě (opět) napadl Brodánek. Považuje mě za jakéhosi Jardu Klause. Reaguji zde, neb na lehův blog nechodím. Brodánku, zeptejte se u vás na blogu udavače dr. Benwaye, který moje pravé jméno zveřejňoval na Sprše (a jeho klony to dodnes dělají na Neviditelném Psu), že žádný Jarda Klaus nejsem. Proti Židům nemám vůbec nic a mám mezi nimi pár přátel, to je ale nad Vaši rozlišovací schopnost, pro Vás holt zůstanu antisemitou jako všichni, kteří kritisují israelskou politiku, ať gójové nebo Židé... Sad

Roll Eyes Brodánek je  už opravdu starý člověk a evidentně to nemá v hlavě v pořádku. Senilní demence, Alzheimer něco takového. Proto jsem ho ve své úvaze zcela vypustila. Nemá smysl mu dokazovat vaši identitu, vodníku. MVDr. Řehořek prostě bájí. Permanentně.
Ale občas je i užitečnej. Kouzlo nechtěného. Mě děda zrovna vygoogloval, že jsem  (opět ...jauvajz) prošvihla pozvánku na schůzi vlastníků půdy a tu schůzi taky tím pádem. 2x jauvajz. Moji bolševikem odraní předci se (občas  angel ) obracejí v hrobce, ale co městská fifla s lánama u Kolína... Hm .   
Dík dědulo, polepším se. Kiss Mindy
Zaznamenáno
Vodník
Starý mazák

« Odpověď #8 kdy: 14.11.06 14:39 »

... pan Nohejl, co se tyce slusneho chovani k diskutujicim nemel a nema na Zvedavci konkurence, a to prestoze byl velmi hrube napadan, prave skupinou lidi, o ktere byla rec. A uz vubec nikdy by ho nenapadlo, napadat editora verejne na internetu, psat vyhruzne e-maily, podilet se na vyhruznych telefonatech, informovat o Zvedavci zamestnavatele editorovi zeny apod. Pan Nohejl je ze stare skoly a pro tuto skole je neco cemu se rika uroven naprosta samozrejmost.
Tak o tom snad není sporu. Problém okolo pana Nohejla byl v systematickém tapetování (převážně) anglických textů. Samozřejmě: tak jako leho & spol. mají právo na "názor" totožný s mainstreamovou propagandou, má pan Nohejl právo na "názor" totožný s ideologií více či méně obskurních webů.

A pokud jde o pana Taborskeho bylo dobre si povsimnout, kdo je castovan jeho vulgarnimi sarkasmy. ... Mozna jsem vice diplomaticky a netlacim tolik na pilu, ale v zasadnim se na urcitou skupinu lidi, zcela jiste shodujeme.
To platí i pro mě: v řadě názorů budu s panem Táborským na stejné lodi, v řadě ale zase jistě ne. Rozdílnost názorů mi ale jako slušnému člověku (pokud se za něj chci považovat) nedává právo permanentně valchovat protivníka urážlivými sarkasmy, a to ani tehdy, jsou-li jeho "názory" očividně pitomé, popř. pitomě podané. Opakovaný vtip, i když je výborný, přestává být vtipem, zejména když se někoho nepříjemně dotýká; na tom nemůže nic změnit ani to, že vtipálek dotyčného považuje (právem?) za blba. Pouze jakožto troll si budu osobovat právo valchovat kohokoli, kdykoli a jakkoli se mi zachce. Když "netlačíte na pilu" Vy, nemusel na ni tlačit ani pan Táborský a leho by se sám od sebe sprosťákem (možná) nikdy nestal.
Zaznamenáno
YAMATO
Starý mazák

« Odpověď #9 kdy: 14.11.06 16:02 »

Pane Vodníku, co se týče Brodánka a vašeho napadání, tak nemůže to být tím, že je "převodníkováno"? Jestli si pamatujete, jak jsem vás ne asi zrovna mile "napadl" na psu...ukázalo se, že nejste ten Vodník, o kterého mui šlo (a ten by, mimochodem, na toho brodánkova docela seděl). Nevím, zdali vás někdo záměrně takto "klonuje", nebo to je náhoda...

Táborský, s tím to bylo zvláštní...někdy se s ním dalo docela zajímavě diskutovat a jindy se zasekl, byl samá vulgarita, humor a "humor"...no a přesně jak píšete "opakovaný vtip není vtipem" a 50 x opakovaná raketová kadibudka už tuplem ne.

Nohejl...Lutze, uznejte sám, že když mu Stwora já nevím kolikrát, mockrát, psal NEPIŠTE ANGLICKY a on psal (respektive tapetoval) pořád dokola, tak utedy uznejte, že to asi neukazuje na zrovna velkou schopnost naslouchat....
Zaznamenáno
Vodník
Starý mazák

« Odpověď #10 kdy: 14.11.06 17:24 »

No, nevím, je-li někde "převodníkováno"  Smiley, faktem ale je, že na Psu někteří zlomyslní zbabělci postují někdy idiotské nebo rasistické komentáře pod mým jménem, čímž ovšem mohou splést takového Brodánka, nikoli někoho, kdo se mnou někdy vážněji diskutoval.
Zaznamenáno
lu-tze
Občanské sdružení
Starý mazák

Uvědomělý soudruh jako uvědomělý demokrat.

« Odpověď #11 kdy: 15.11.06 03:52 »

Pane Vodníku, co se týče Brodánka a vašeho napadání, tak nemůže to být tím, že je "převodníkováno"? Jestli si pamatujete, jak jsem vás ne asi zrovna mile "napadl" na psu...ukázalo se, že nejste ten Vodník, o kterého mui šlo (a ten by, mimochodem, na toho brodánkova docela seděl). Nevím, zdali vás někdo záměrně takto "klonuje", nebo to je náhoda...

Táborský, s tím to bylo zvláštní...někdy se s ním dalo docela zajímavě diskutovat a jindy se zasekl, byl samá vulgarita, humor a "humor"...no a přesně jak píšete "opakovaný vtip není vtipem" a 50 x opakovaná raketová kadibudka už tuplem ne.

Nohejl...Lutze, uznejte sám, že když mu Stwora já nevím kolikrát, mockrát, psal NEPIŠTE ANGLICKY a on psal (respektive tapetoval) pořád dokola, tak utedy uznejte, že to asi neukazuje na zrovna velkou schopnost naslouchat....
Pan Nohejl pak psal cesky a co bylo anglicky bylo maznuto. Pravidla dodrzoval, a presto na prani editora odesel. Jak uz jsem rekl drive stara skola a uroven!! Palec nahoru A pan Taborsky, ma zrejme prehled a hromadu informaci, ktere postradam. Mozna bych potom taky byl mene diplomaticky, i kdyz by asi ve mne prevazila ta Vaha, ale kdo vi.
Zaznamenáno

„Vyprdnoutsenaně, vyprdnoutsenato, vyprdnoutsenavšechno, tisíciletej brouk, kreveta a záprtek! Prdlajs, prdlajs, já jsem jim to říkal, vyprdnoutsenato! “
Karel z Čech
Americká kobylka už klepe bačkorama
Starý mazák

Bušík překročil Eufrat, čímž zničil velkou říši.

« Odpověď #12 kdy: 16.11.06 17:36 »

Byla by to dost katastrofa, kdybysme měli zde všichni stejné názory. Ovšem lidé jako Leho názory vlastně nemají, jim stačí si přečíst noviny a opakovat co si přečetli.

Ono take zalezi, ktere noviny a co tam pisi. Kdyz si prectete "cernou kroniku", tak k tomu se neda uz nic napsat. Hm
Napsat se dá k čemukoliv i k předpovědi počasí.
Ovšem pokud sledujete zdejší diskuze, tak i kdyby okruh diskutujících byl nějakým způsobem omezen pouze na lidi názorů mezi sebou velmi blízkých, tak ani v takovém případě by účasníci nezpívali pouze jednu píseň. Proto obavy o názorovou pestrost diskuze jsou liché.
To už tak mezi inteligentními lidmi bývá, že nemají všichni stejné názory. Názorovou jednotnost lze čekat pouze u stáda. A to se schází na jiném webu (i když se pasíruje i sem).
Zaznamenáno

Nechci radar - proto budu nyní volit komunisty.
Mindy
Mazák

« Odpověď #13 kdy: 16.11.06 19:42 »

Pan Nohejl pak psal cesky a co bylo anglicky bylo maznuto. Pravidla dodrzoval, a presto na prani editora odesel. Jak uz jsem rekl drive stara skola a uroven!! Palec nahoru A pan Taborsky, ma zrejme prehled a hromadu informaci, ktere postradam. Mozna bych potom taky byl mene diplomaticky, i kdyz by asi ve mne prevazila ta Vaha, ale kdo vi.
  Embarrassed  Pan Nohejl, bohužel, nedokázal přizpůsobit svůj přispěvatelský styl zdější diskuzi. Snažil se, my jsme se snažili, ale prostě to nešlo. Ale odešel jako noblesní muž, kterým se tak ukázal být. Nemuseli jste s ním souhlasit, ale rozhodně je to slušný člověk. Osobně mi bylo líto, že musel odejít. Všem nám to bylo líto. Mindy
Zaznamenáno
Vladimír Stwora
Administrator
Starý mazák

« Odpověď #14 kdy: 17.11.06 01:15 »

Pan Nohejl pak psal cesky a co bylo anglicky bylo maznuto. Pravidla dodrzoval, a presto na prani editora odesel. Jak uz jsem rekl drive stara skola a uroven!! Palec nahoru

Máte pravdu. Částečně. Pan Nohejl psal slušně, jeho znalosti byly obdivuhodné, nikdy nikoho nenapadl. Jenže poslední dobou už přestával psát srozumitelně. A odešel sám, nebylo to na přání editora. 

Přání editora (tedy mě) bylo pouze to, aby nezahlcoval blog velkým množstvím článků (byl schopen chrlit článek skoro každý den) psaných příšernou češtinou. Pokoušel jsem se to zpočátku aspoň trošku opravovat, ale brzy jsem pochopil, že na to nemám. Nedělal bych celý den nic jiného, než překládal do češtiny Nohejlovy články.

Když jsem ho požádal, aby přestal publikovat v blogu Zvědavce a našel si jiný blog (kde by případně mohl psát i anglicky), dokonce jsem mu poslal několik odkazů, urazil se a přestal psát i do diskuzí za články.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 ... 23   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Validní XHTML 1.0! Validní CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Stránka vytvořena za 0.152 sekund, 18 dotazů.